APK Keuring

Wat wordt er gemeten?

Voor de verkeersveiligheid controleren de keurmeesters de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Voor het milieu onderzoeken zij de uitlaatgassen en voor de correcte registratie letten zij op het voertuigbewijs en -identificatienummer en de gebruikte brandstof. Andere belangrijke punten zijn de kentekenplaat, de roetmeting en de viergasmeting. Tijdens deze laatste meting controleert de keurmeester met behulp van een viergastester of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?

Als uw auto op benzine rijdt en vier jaar oud is, bent u wettelijk verplicht hem te laten keuren. Daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens elk jaar opnieuw. Als u op diesel of LPG rijdt, moet u uw auto na drie jaar laten keuren en daarna jaarlijks.

Wat moet ik meenemen naar de APK-keuring?

Voorheen moest u het Voertuigbewijs/kentekenbewijs deel I meenemen. Dit had de APK-keurmeester nodig om de gegevens op het kentekenbewijs te controleren. Zonder het Voertuigbewijs kon de keurmeester uw auto niet afmelden. Echter, vanaf 1 maart 2010 hoeft het kentekenbewijs deel I niet meer te worden gebruikt tijdens de APK – keuring. Voor controle van de gegevens van het voertuig en de controle van de APK- eisen, wordt het basisregister Voertuigen (kentekenregister) van de RDW gebruikt.

Wat kost het?

Nee. Uitlijnen is specialistisch werk. De autobranche verandert voortdurend en nieuwe merken, modellen en types zijn aan de orde van de dag. Vertrouw op onze uitlijnexperts. Zij worden continu getraind en beschikken over de meest actuele kennis. Daarnaast werken zij met geavanceerde en betrouwbare apparatuur. Een veilig idee!